ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ

  • Home
  • ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ

13/06/2023 2023-06-13 9:13

ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ

Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τη μνήμη του και να κάνει το καθημερινό διάβασμα παιχνίδι.

Τι είναι η φωτοανάγνωση;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση και τι είναι το διαγώνιο διάβασμα;
Τι είναι η μέθοδος των «αραχνών»; Διαφέρει από τη μέθοδο του mind mapping (χαρτών του νου ή αλλιώς χαρτών του εγκεφάλου);
Πώς μπορεί να μετατραπεί η μελέτη του παιδιού σε παιχνίδι;
Ποιες είναι οι κατάλληλες τεχνικές ώστε να βοηθήσεις το παιδί σου να βελτιώσει τη μνήμη του;
Πώς μπορεί το παιδί σου να διαβάζει γρήγορα και να κατανοεί;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου. Με εύκολες, γρήγορες κι απλές τεχνικές μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που μελετά το παιδί σου και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Παράλληλα το παιδί γίνεται master στη μνήμη και  στην ανάγνωση και μπορεί να κατακτήσει τις δικές του μοναδικές κορυφές στη μελέτη.

Οι αξίες της φωτοανάγνωσης είναι ο χρόνος, η γνώση, η δύναμη και τελικά η ευτυχία. Με άλλα λόγια κάθε παιδί κερδίζει χρόνο στην καθημερινότητά του. Μαθαίνει πιο γρήγορα, εύκολα κι αποτελεσματικά ό,τι επιθυμεί.
Σύμφωνα με την άποψη του Francis Bacon: «Η γνώση είναι δύναμη» . Επομένως όσο περισσότερες γνώσεις έχει ένα παιδί τόσο καλύτερο είναι για το ίδιο, αρκεί να τις εφαρμόζει όταν χρειαστεί. Αυτό συμβαίνει επειδή καλλιεργεί την κριτική του σκέψη. Φυσικά τις γνώσεις χρειάζεται να τις χρησιμοποιεί κάποιος για να αποκτήσει αυτή τη δύναμη, όχι απλά να τις έχει. Η ευτυχία τελικά έρχεται ως φυσική απόρροια του διαβάσματος.

Πολλές είναι οι θεωρίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη της θετικής σκέψης. Κάποιοι ειδικοί τις ενστερνίζονται ενώ άλλοι όχι. Για μένα, η θετική σκέψη είναι το πρωτεύων συστατικό στη ζωή ενός παιδιού και προηγείται της εκπαίδευσής του στη μέθοδο της φωτοανάγνωσης.

Επιπλέον κάποιοι μαθητές μου έχουν αναπτύξει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, έμαθαν τον τρόπο να πετυχαίνουν τους στόχους τους, ανέπτυξαν τις λεκτικές και μη λεκτικές ικανότητές τους, απέκτησαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι κι ό,τι άλλο ήθελαν και γενικά άλλαξαν ολοκληρωτικά τη ζωή τους.