Η Μίσα κάνει φίλους, Τομ Περσίβαλ

Η Μίσα κάνει φίλους, Τομ Περσίβαλ

29/09/2024 2024-09-29 20:20

Η Μίσα κάνει φίλους, Τομ Περσίβαλ

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 79)

Τίτλος: Η Μίσα κάνει φίλους

Συγγραφέας: Τομ Περσίβαλ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Προτεινόμενη ηλικία: 3-6 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Η Μίσα λατρεύει να φτιάχνει πράγματα…

αλλά δυσκολεύεται να κάνει φίλους.

Μια ζεστή και στοργική ματιά πάνω στις χαρές αλλά και τις δυσκολίες της φιλίας. Ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά στις κοινωνικές τους συναναστροφές και στο πώς να αποδέχονται και να αγκαλιάζουν τους άλλους.

Γιατί επέλεξα το συγκεκριμένο βιβλίο:

Έχει ξεκινήσει το σχολείο και υπάρχει δυσκολία στο παιδί σου να κάνει φίλους; Αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή δυσκολία, που το έχει οδηγήσει να μην έχει καλές διαπροσωπικές σχέσεις με τους άλλους; Αν απάντησες θετικά σε μία ή και στις δύο ερωτήσεις τότε αυτό το βιβλίο είναι για σας!

Μπορεί άραγε το κάθε παιδί να είναι μοναδικό και ξεχωριστό; Να έχει διαφορετικά πράγματα που το συγκινούν και που αγαπά; Φυσικά και μπορεί κι αυτό το βιβλίο έρχεται για να τονίσει αυτήν ακριβώς τη διαφορετικότητα.

Το βιβλίο το επέλεξα για να μπορέσω να βοηθήσω τον Κωνσταντίνο να κάνει φίλους. Όχι ότι δεν έχει, αλλά έχω παρατηρήσει πως δυσκολεύεται στο σχολείο και πως κάποιες φορές τον τελευταίο καιρό, χτυπάει τα άλλα παιδιά. Οι δασκάλες του, με καθησυχάζουν, αλλά εγώ ως μητέρα επιλέγω να διαβάζω αντίστοιχα βιβλία στο παιδί μου. Μπορούν να τον βοηθήσουν να αναπτύξει την ενσυναίσθηση του, καθώς υπάρχει και μια εικόνα με ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο και γενικά να αποδέχεται τους άλλους ακριβώς όπως είναι. Κάποιες δράσεις για την ενίσχυση της φιλίας των παιδιών μας αναφέρονται εδώ: Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 27) – Φωτοανάγνωση (fotoanagnosi.gr).