Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 69)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 69)

02/07/2024 2024-07-02 5:41

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 69)

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος! Ιούλιος Βερν

Τίτλος βιβλίου: Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος!

Σειρά: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν

Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν

Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Επιμέλεια – Διόρθωση: Χρύσα Φραγκιαδάκη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Προτεινόμενη ηλικία: 6+

Από το οπισθόφυλλο:

Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από που κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς! Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Ότι ξυπνούσε κάθε μέρα στις 8 ακριβώς, έτρωγε πρωινό στις 8:23 ακριβώς, ξυριζόταν στις 8:37 ακριβώς, έφευγε από το σπίτι του, στην οδό Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, στις 11:30 και γυρνούσε τα μεσάνυχτα στις 12:00 ακριβώς! Κι ακόμη ότι έβαλε στοίχημα να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ακριβώς! Και το κέρδισε. Και μαζί με το στοίχημα κέρδισε πολλά πολλά ακόμα.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Όταν ήμουν μικρή δεν μου άρεσαν καθόλου τα βιβλία του Ιούλιου Βερν. Δεν έχω διαβάσει παρά μόνο λίγους από τους κλασσικούς συγγραφείς. Έτσι, τώρα με τον Κωνσταντίνο ήρθε η ώρα να ανακαλύψω νέες αναγνωστικές εμπειρίες! Η αλήθεια είναι ότι τόσο εγώ όσο κι ο Κωνσταντίνος αγαπάμε το θέατρο! Σου το έχω ξαναπεί ότι πάμε πολύ συχνά; Ε σύντομα θα μας βρεις και στα καλοκαιρινά θέατρα!

Το συγκεκριμένο λοιπόν έργο το είδαμε σε μια εκπληκτική παράσταση στο θέατρο Κολοσσαίον, με το Μέμο Μπεγνή και τη Ναταλία Δραγούμη. Η παράσταση πραγματικά σε μαγνήτιζε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και των μεγάλων. Αν έρθει κάποια στιγμή στην πόλη σας ή ανέβει και πάλι σε κάποιο θέατρο απλά να πάτε να τη δείτε και να την απολαύσετε!

Στο θέμα μας λοιπόν. Το βιβλίο προορίζεται για παιδιά άνω των 6 ετών, αλλά ο Κωνσταντίνος μου ζήτησε πάρα πολλές φορές να του το διαβάσω! Κάθε φορά το απολάμβανε. Η εικονογράφηση του είναι εκπληκτική όπως και τα κείμενα του κύριου Παπαθεοδούλου. Είμαι ανυπόμονη να διαβάσω και άλλα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς. Μέχρι να συμβεί αυτό σας προτείνω τις δραστηριότητες, που είχα βάλει όταν σου έδειξα το αντίστοιχο βιβλίο από τις εκδόσεις Κέδρος: https://fotoanagnosi.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-3/