Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 67)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 67)

24/06/2024 2024-06-24 16:00

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 67)

Κουκούτσης και Αβγούλα τoυ Alex Latimer

Τίτλος βιβλίου: Κουκούτσης και Αβγούλα

Συγγραφέας: Alex Latimer

Εικονογράφος: David Litchfield

Απόδοση: Άγγελος Αγγελίδης και Μαρία Αγγελίδου

Επιμέλεια: Μαρία Ζουράρη

Εκδόσεις: Ίκαρος

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Κουκούτσης και η Αβγούλα είναι φίλοι αγαπημένοι. Μεγαλώνει η φιλία τους, μεγαλώνουν κι αυτοί. Του Κουκούση, δηλαδή μεγαλώνουν οι ρίζες του. Της Αβγούλας τα φτερά της και βιάζεται να τ’ ανοίξει.

Όσο κι αν η ζωή τους τραβάει μακριά τον έναν από τον άλλον, οι πραγματικοί φίλοι πάντα βρίσκουν τον δρόμο να συναντηθούν ξανά.

Η δική μου κριτική:

Ένα βιβλίο ύμνος για τη φιλία. Πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας; Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ανθρώπους κοντά μας; Ανθρώπους που αληθινά πιστεύουν σε εμάς και στα πιο κρυφά μας όνειρα;

Είμαστε αυτό που είμαστε εξαιτίας των πέντε πιο κοντινών μας ανθρώπων. Για αυτό το λόγο αν κάτι δεν μας αρέσει ας αρχίσουμε από το να παρατηρήσουμε ποιους ανθρώπους έχουμε πραγματικά δίπλα μας.

Άλλες κριτικές για το βιβλίο:

Στην παρακάτω σελίδα προτείνονται και ορισμένες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που πλαισιώνουν το παραμύθι είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο:

Άλλες δραστηριότητες:

  1. Ζητήστε από το παιδί να ζωγραφίσει το δικό του αγαπημένο φίλο, να σας πει τι του αρέσει να κάνει μαζί του κλπ.
  2. Οργανώστε μαζί με τον αγαπημένο του φίλο μια κοντινή απόδραση, μιας και ο καιρός πλέον το ευνοεί και βοηθήστε τα παιδιά να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές τους αλλά και μαζί. Στο τέλος μιλήστε και πάλι για τα συναισθήματά τους, το τι τους άρεσε κλπ.