Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 62)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 62)

24/06/2024 2024-06-24 14:51

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 62)

Ματίς, Η μαγική διαδρομή, Tim Hopgood

Τίτλος βιβλίου: Ματίς, Η μαγική διαδρομή

Συγγραφείς: Tim Hopgood

Εικονογράφος: Sam Boughton

Απόδοση κειμένου: Αντώνης Λαμπρινός

Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο

Προτεινόμενη ηλικία: 4+

Από το οπισθόφυλλο:

Ένα μικροσκοπικό σαλιγκάρι μας θυμίζει ότι η τέχνη είναι παντού γύρω μας και ομορφαίνει με μαγικό τρόπο τις διαδρομές της ζωής μας.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Τα βιβλία με θέμα την τέχνη αρέσουν πολύ στον Κωνσταντίνο κι έτσι μόλις εντοπίσω κάτι αντίστοιχο, αμέσως το επιλέγω. Το συγκεκριμένο βιβλίο με το σαλιγκάρι Ματίς δείχνει την επίδραση των χρωμάτων στην “ασπρόμαυρη” ζωή μιας πόλης. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν και τα χρώματα είναι ένας τρόπος έκφρασης των βαθύτερων συναισθημάτων τους. Το βιβλίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση τους.

Άλλες κριτικές για το βιβλίο:

2 (ή περισσότερες) δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Σίγουρα το βιβλίο είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε καλλιτεχνική δημιουργία του παιδιού. Ενδεικτικά βάζω την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/2nip-skoutar/2022/11/.
  2. Εναλλακτικά μπορούν να γίνουν δραστηριότητες που πρότεινα εδώ: https://fotoanagnosi.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-2/ ή προτείνονται σε αυτή την ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/8nipzograf/tag/henri-matisse/.