Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλία 70-71)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλία 70-71)

02/07/2024 2024-07-02 6:06

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλία 70-71)

Η Πιπίτσα ταξιδεύει… στα επαγγέλματα, Η Πιπίτσα ταξιδεύει… στην αλφαβήτα της Μάρως Θεοδωράκη

Τίτλοι βιβλίων: Η Πιπίτσα ταξιδεύει… στα επαγγέλματα και Η Πιπίτσα ταξιδεύει… στην αλφαβήτα

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

Εικονογράφηση: Νίκος Μαρουλάκης

Εκδόσεις: Διάπλαση

Προτεινόμενη ηλικία: 4+

Από το οπισθόφυλλο των βιβλίων:

…και πιάνει δουλειά!! Βαρέθηκε την τεμπελιά

και τώρα ψάχνει για δουλειά.

Μαγείρισσα ή δικηγόρος;

Τολμηρή αεροπόρος;

Καπετάνισσα με πλοίο;

Ή δασκάλα στο σχολείο;

Ταξιδέψτε με την Πιπίτσα στα επαγγέλματα και διαλέξτε μαζί της το καλύτερο!!!

…και μαθαίνει τα γράμματα!!

Σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να μάθουν τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο τα γράμματα της Αλφαβήτας. Το Cd περιέχει τα τραγούδια και τα ποιήματα του βιβλίου, που αποδίδονται με θεατρικό ύφος από ομάδα ηθοποιών.

Η δική μου κριτική για τα βιβλία:

Τον τελευταίο καιρό, σας παρουσιάζω κάποια βιβλία μιας σειράς μαζί. Έτσι και σήμερα διάλεξα δύο από τα πολλά βιβλία της Πιπίτσας για να σας τα δείξω. Το ένα μιλάει για τα επαγγέλματα ενώ το άλλο για τα γράμματα της αλφαβήτας. Τα δύο βιβλία είναι θαυμάσια γιατί όλο το κείμενο τους είναι γραμμένο ως ποίημα. Ένα παιδί μπορεί να εξοικειωθεί με αυτό και να μάθει σπουδαία πράγματα. Το cd που συνοδεύει το κάθε βιβλίο είναι μοναδικό γιατί κάνει ακόμα “πιο ζωντανή” την ανάγνωση του βιβλίου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από τις νηπιαγωγούς στο σχολείο είτε από τους γονείς στο σπίτι, όταν θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά για αντίστοιχα θέματα. Δική μου ήταν η πρωτοβουλία να βάλω ως προτεινόμενη ηλικία το 4+, θα μπορούσε να αφορά και μεγαλύτερα παιδιά.

Δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

Αν θέλεις να κάνεις μερικές δραστηριότητες με επαγγέλματα τότε κοίταξε εδώ: https://fotoanagnosi.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-6/.

Αν θέλεις να κάνεις μερικές δραστηριότητες με γράμματα:

  1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πλαστελίνη για να φτιάξετε τα δικά σας γράμματα.
  2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παιχνίδια με γράμματα που υπάρχουν στην αγορά. Αποτελούνται από κάρτες, μαγνητάκια κλπ. Μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα παιχνιδιών πιστεύω ότι θα σου δώσει πολλές επιλογές.
  3. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πίνακα στο σπίτι είτε με κιμωλίες είτε με μαρκαδόρους είτε γράψε σβήσε για να φτιάξει το παιδί τα πρώτα του γράμματα.
  4. Μπορείτε να παίξετε με παζλ.
  5. Μπορείς να του ζητήσεις να σου ζωγραφίσει κάτι από το γράμμα “Α” ή “Β” κλπ. Εναλλακτικά μπορείτε όταν είστε έξω να ψάχνετε να βρείτε λέξεις από το τάδε γράμμα.