Μόνο αν το πιστέψεις της Κέλλυ Σταμουλάκη

Μόνο αν το πιστέψεις της Κέλλυ Σταμουλάκη

29/09/2024 2024-09-29 19:48

Μόνο αν το πιστέψεις της Κέλλυ Σταμουλάκη

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 76)

Τίτλος: Μόνο αν το πιστέψεις

Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Διάπλαση

Προτεινόμενη ηλικία: 6-9 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Οι κάτοικοι της Χώρας της Υπομονής ζούσαν ευτυχισμένοι, ώσπου ένας άνθρωπος που τα ήθελε όλα έβαλε σκοπό της ζωής του να ανατρέψει την ευτυχία τους. Με τον άπληστο χαρακτήρα του ρίχνει τους ήρωές μας σε μεγάλες περιπέτειες. Μέσα από απρόοπτα, τρικυμίες, θαλασσομαχίες, δράση και ανατροπές καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους περιμένουν.

Θα τα καταφέρουν τελικά να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν; Τι θα κάνουν με το δεινόσαυρο που φυλάει τα σύνορα της χώρας; Ένα παραμύθι για την τόλμη και την αυτοπεποίθηση, όπου οι ήρωες μαθαίνουν πως…

Γιατί επέλεξα το συγκεκριμένο βιβλίο:

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάλεξα μέσα στα χιλιάδες άλλα που βρήκα σε μια ομάδα μεταχειρισμένων βιβλίων στο Facebook. Μόνο και μόνο από τον τίτλο το διάλεξα κατευθείαν για τον Κωνσταντίνο. Σε αυτό το σημείο είναι δόκιμο να σας πω, πως ο γιος μου είχε μια πρώτη διάγνωση στους 2.5 μήνες ότι δεν θα περπατήσει. Τελικά με κολύμπι και αρκετές ασκήσεις στο σπίτι, το θέμα που είχε λύθηκε… Επομένως μόλις διάβασα τον τίτλο, σκέφτηκα το μωρό… Τον μικρό Κωνσταντίνο που μόνο αν το πίστευε μπορούσε να περπατήσει.

Κι αλήθεια μόνο όταν πίστεψα στον εαυτό μου δεν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι που κάνω ως σήμερα; Μόνο όταν πίστεψα στη μέθοδο και ξεκίνησα να την εφαρμόζω δεν γνώρισα την κορυφή; Εσύ έχεις κατακτήσει έναν στόχο, που αρχικά σου φαίνονταν αδύνατον;

Για άλλη μια φορά λοιπόν, εκτός από το Cd που συνοδεύει το βιβλίο, μπορείς να συζητήσεις για τους στόχους με το παιδί σου!