Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 44)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 44)

01/05/2024 2024-06-04 8:59

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 44)

Οι μικροί μου κόσμοι, Geraldine Collet & Sebastien Chebret

Τίτλος: Οι μικροί μου κόσμοι

Συγγραφείς: Gerldine Collet & Sebastien Chebret

Μετάφραση: Χριστίνα Θεοχάρη

Επιμέλεια: Μάγδα Τσολάκου

Εκδόσεις: Φουρφούρι

Προτεινόμενη ηλικία: 6-9 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Κάθε παιδί έχει έναν μικρό, δικό του κόσμο! Όμως… πώς μπορεί να τον κάνει ακόμα πιο όμορφο;

Κάποια παιδιά ανακαλύπτουν νέα σχήματα, κατασκευάζουν φανταστικά μηχανήματα, μιλάνε με τα ζώα και πολεμούν δράκους, ενώ άλλα ονειρεύονται πλανήτες και γαλαξίες… κι όλα μαζί εύχονται να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο! Ας τα βοηθήσουμε!

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Τα βιβλία που μιλάνε για τη διαφορετικότητα μου αρέσουν ιδιαίτερα. Είναι για μένα πολύ σημαντικό, από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά να κατανοήσουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Στη δεδομένη περίπτωση ότι τα ενδιαφέροντα των παιδιών είναι διαφορετικά αλλά και όλα μαζί αναζητούν την παγκόσμια ειρήνη. Ένα βιβλίο, αληθινό αριστούργημα! Είναι αναγκαίο να μπορεί το παιδί να αναγνωρίσει τη διαφορετικότητα και να την αποδεχθεί, όχι μόνο γιατί με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται η συναισθηματική του νοημοσύνη αλλά και γιατί δεν θα γίνει θύτης σχολικού εκφοβισμού. Θα μάθει από πολύ μικρό να αποδέχεται τους άλλους, έτσι ακριβώς όπως είναι! Το βιβλίο είναι ένα βήμα για τη γνωριμία των παιδιών της τάξης στην αρχή της χρονιάς. Παρόλο που είναι για μεγαλύτερα παιδιά ο Κωνσταντίνος το απόλαυσε!

Άλλες κριτικές για το βιβλίο:

Οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

Στο ακόλουθο άρθρο υπάρχουν υπέροχες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου: https://fotoanagnosi.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-28/.

Διαφορετικά μπορεί να γράψει ένα κείμενο για την ειρήνη ή να φανταστεί ορισμένους διαλόγους.