Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 43)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 43)

01/05/2024 2024-06-04 8:39

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 43)

Είναι μόνο ένα σκουπίδι! Corderoy Tracey & Neal Tony

Τίτλος: Είναι μόνο ένα σκουπίδι!

Συγγραφέας: Corderoy Tracey & Neal Tony

Απόδοση: Ράνια Τζιαμπίρη

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Προτεινόμενη ηλικία: 3-6 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Η Φωτεινούπολη είναι η τέλεια πόλη. Μέχρι που ο Ρινόκερος πετάει κάτω ένα σκουπίδι!

Πολύ σύντομα η πόλη θα είναι ακατάστατη και θορυβώδης και οι κάτοικοί της νευρικοί!

Πώς θα διορθωθεί η κατάσταση;

Το καταπληκτικό αυτό βιβλίο θα διδάξει στα παιδιά ότι με λίγη προσοχή και σεβασμό ο κόσμος μας θα είναι πάντοτε υπέροχος!

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο που με απλά λόγια εξηγεί στα παιδιά για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Ένα βιβλίο για τα πρώτα γιατί των παιδιών σχετικά με τα σκουπίδια. Ένα βιβλίο που τους μαθαίνει τι μπορούν να κάνουν στις ώρες κοινής ησυχίας. Στα συν του βιβλίου ότι στο πίσω μέρος έχει χρήσιμες συμβουλές τόσο για γονείς όσο και για τα παιδιά. Η εικονογράφηση του είναι ιδιαίτερη. Είναι ένα εύκολο βιβλίο για κουκλοθέατρο ή για θεατρικό παιχνίδι. Σας το είπα ότι αγαπάμε οικογενειακώς τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα; Αν όχι, σας το λέω τώρα!

Βίντεο:

6 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Τώρα που ο καιρός ανοίγει και το γλυκό καλοκαιράκι μας χαιρετά και μας κλείνει το μάτι, ήρθε η ώρα (αν φυσικά έχεις κήπο) να παίξετε άπειρα παιχνίδια εκεί: https://www.mama365.gr/16643/apithanes-dorean-drasthriothtes-gia-paidia-sthn-avlh.html, https://kiposworld.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/, https://e-mama.gr/15-kalokerines-drastiriotites-gia-ta-pedia/. Για όλους εμάς που απλά έχουμε ένα μικρό μπαλκόνι, μπορούμε απλώς να φυτέψουμε λουλούδια!
  2. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε διάφορα υλικά, που θεωρούμε ότι είναι σκουπίδια (άδειες συσκευασίες, πλαστικά καπάκια κλπ.) και τα παιδιά να δημιουργήσουν εικόνες, κολάζ κλπ. Ενδεικτικά: https://e-mama.gr/15-kalokerines-drastiriotites-gia-ta-pedia/
  3. Αν είσαι εκπαιδευτικός, μπορείς να εμπνευστείς από αυτές τις σελίδες: https://blogs.sch.gr/21niprodou/2022/01/04/289/, https://blogs.sch.gr/nipvolchi/2022/04/12/ergastiria-dexiotiton-frontizo-to-perivallon-oikologia-anakyklosi-10/, https://blogs.sch.gr/2nipmenem/2021/06/23/synechizoyme-tin-anakyklosi/.
  4. Είτε με θεατρικό παιχνίδι είτε με κουκλουθέατρο (μπορείτε να φτιάξετε και τις δικές σας κούκλες) μπορείτε να κάνετε αναπαράσταση όλης της ιστορίας. Ο γιος μου λατρεύει και τα δύο είδη τέχνης.
  5. Μπορείς να ζητήσεις από το παιδί να ζωγραφίσει τι του άρεσε περισσότερο από τη Φωτεινούπολη!
  6. Μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας διαλόγους ανάμεσα στα ζωάκια της Φωτεινούπολης. Απλά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Αν το παιδί γνωρίζει να γράφει μπορεί να τους κάνετε και γραπτά!