Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 41)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 41)

18/04/2024 2024-05-30 7:41

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 41)

Το φανταστικό βιβλίο των επαγγελμάτων, Eric Puybaret

Τίτλος: Το φανταστικό βιβλίο των επαγγελμάτων

Συγγραφέας: Eric Puybaret

Εκδόσεις: Λιβάνης

Προτεινόμενη ηλικία: 3-6 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Ανακάλυψε το επάγγελμα των ονείρων σου διασκεδάζοντας! Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Εξερευνητής, ζαχαροπλάστης, αστροναύτης, καθηγητής, κτηνίατρος, αστυνομικός, χορευτής, καπετάνιος, έμπορος, πυροσβέστης, οδηγός αγώνων ή αεροπόρος;

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Ένα υπέροχο βιβλίο για να μπορέσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τα επαγγέλματα. Η εικονογράφηση του είναι πλούσια. Το κείμενο λιτό και περιεκτικό. Περιγράφει με απλά λόγια τα επαγγέλματα και τα παιδιά μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, με κάθε ένα από αυτά τα επαγγέλματα που παρουσιάζονται. Ιδανικό βιβλίο αν το παιδί σου ενδιαφέρεται για τον “κόσμο” των μεγάλων και το τι κάνουν στην καθημερινότητα τους!

Κριτικές άλλων για το συγκεκριμένο βιβλίο:

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πολύ υλικό και μπορείς να κάνεις ειλικρινά πάρα πολλές δραστηριότητες. Επέλεξα να σου δείξω μόνο 5 και θα επανέλθω σε άλλο άρθρο με περισσότερες δραστηριότητες για τα επαγγέλματα.

  1. Η πρώτη δραστηριότητα είναι το αγαπημένο μας κουκλουθέατρο. Σίγουρα στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλές κούκλες για το θέατρο ή άλλες ιδέες μέσα από τις οποίες μπορείς να κάνεις εσύ τις δικές σου! Όμως οι κούκλες της εταιρείας Melissa and Doug (για μένα) είναι οι καλύτερες από άποψη υφής, αντοχής, χρωμάτων και σχεδίων.

https://www.skroutz.gr/s/25579409/Melissa-Doug-Set-Gantokoukles-Ta-Epagelmata-19086.html

2. Μια άλλη δραστηριότητα είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια με επαγγέλματα. Ενδεικτικά δείχνω δύο φωτογραφίες:

    https://www.magiccubegr.com/epitrapezio-brainbox-epaggelmata-93023

    https://invelopkids.gr/product/desyllas-ekpaideytiko-paichnidi-ta-nisakia-tis-gnosis-epaggelmata-gia-3-eton-100700/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9NS-QlsDz-h45bdVP888RydLDyoKJmroXcDH0fG6sGv6xVxTk4TckYaAlf0EALw_wcB

    3. Μπορείς να ζητήσεις από το παιδί να σου ζωγραφίσει το αγαπημένο του επάγγελμα ή κάτι που του άρεσε από το βιβλίο. Αν είσαι εκπαιδευτικός, μπορείς να ζητήσεις από τα παιδιά της τάξης να παρουσιάσουν στο τέλος της ζωγραφιάς τους το επάγγελμα τους στους υπόλοιπους.

    4. Αν το παιδί σου γνωρίζει να γράφει μπορείς να του ζητήσεις να σου παρουσιάσει το βιβλίο γραπτά ή αν δεν ξέρει να γράφει να σου πει προφορικά τι περίπου αναφέρει το κείμενο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αναπτύξει τις λεκτικές του ικανότητες. Επιπλέον, μπορεί να σχεδιάσει κάποιους διαλόγους για το συγκεκριμένο κείμενο ως επιπλέον δραστηριότητα.

    5. Το θεατρικό παιχνίδι είναι επίσης μια πολύ καλή δραστηριότητα. Μπορεί το παιδί να αναπτύξει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τις λεκτικές του δεξιότητες. Σε κάθε σελίδα του βιβλίου μπορεί να κάνει και διαφορετικές κινήσεις, ανάλογα με το επάγγελμα που παρουσιάζεται.