Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 38)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 38)

18/04/2024 2024-05-24 5:38

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 38)

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, Ιούλιος Βερν

Τίτλος: Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν

Εικονογράφηση: Γιώργος Μαλισιόβας

Διασκευή: Τριάδα Καραγιώργη

Εκδόσεις: Κέδρος

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Από το οπισθόφυλλο:

Το περιπετειώδες μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν σε μια μοναδική διασκευή για παιδιά. Ο Φιλέας Φογκ βάζει στοίχημα ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες και… η περιπέτεια ξεκινάει. Μαζί με τον Πασπαρτού, τον πιστό υπηρέτη του, ταξιδεύουν με τρένα και πλοία για να κερδίζουν το στοίχημα. Τι θα κάνουν όμως όταν σταματήσει το τρένο ή όταν χάσουν το καράβι; Θα τα καταφέρουν τελικά να επιστρέψουν εγκαίρως στο Λονδίνο;

Η σειρά “Η κλασσική λογοτεχνία… σαν παραμύθι” περιλαμβάνει κλασικά μυθιστορήματα κορυφαίων συγγραφέων διασκευασμένα και εικονογραφημένα με τρόπο τέτοιο, ώστε να διαβάζονται σαν παραμύθια. Για τα πολύ μικρά παιδιά υπάρχει, σε κάθε σελίδα και συνοπτικό κείμενο.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβαζα συνέχεια στον Κωνσταντίνο. Ίσως του άρεσε επειδή είχαμε δει και την αντίστοιχη θεατρική παράσταση με τον Μέμο Μπεγνή και την Ναταλία Δραγούμη (η παράσταση είναι εξίσου υπέροχη, όσοι προλάβετε να την δείτε). Ίσως του άρεσε επειδή σχεδόν σε κάθε σελίδα έκανα και διάφορους ήχους, πχ. το χτύπημα της πόρτας, τους Ινδιάνους κλπ. Εμένα μου άρεσε η επιλογή για το γρήγορο και αργό διάβασμα καθώς στο κάτω μέρος της σελίδας είχε μόλις λίγες φράσεις. Η αλήθεια είναι ότι Ιούλιο Βερν δεν διάβασα όταν ήμουν παιδί. Τώρα όμως με τον Κωνσταντίνο ήρθε η ώρα να ανακαλύψω τόσο τους κλασσικούς όσο και τους σύγχρονους συγγραφείς. Σύντομα θα πάρουμε από τη βιβλιοθήκη κι άλλα έργα της συγκεκριμένης σειράς!

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Επιλέξτε να διαβάσετε παραμύθια από άλλες χώρες και ηπείρους.
  2. Δείτε βίντεο για τον τρόπο ζωής των παιδιών και την καθημερινότητα των ανθρώπων.
  3. Δώσε στο παιδί σου ένα χάρτη με σκοπό να αναγνωρίσει τις πέντε ηπείρους, από τις οποίες πέρασε ο Φιλέας Φογκ. Αυτή και τις προηγούμενες δραστηριότητες, τις εμπνεύστηκα από την ιστοσελίδα: https://www.afs.edu.gr/newsd.php?id=2826&lg=1.
  4. Δες την ομώνυμη παράσταση, εφόσον έχεις τη δυνατότητα.
  5. Βρείτε αντικείμενα από άλλες ηπείρους και κάντε το δικό σας θεατρικό παιχνίδι, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.