Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 61)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 61)

24/05/2024 2024-06-24 14:36

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 61)

Μικροί εξερευνητές: Μεταφορικά μέσα, Ρουθ Μάρτιν & Άλαν Σάντερς

Τίτλος βιβλίου: Μικροί εξερευνητές: Μεταφορικά μέσα

Συγγραφείς: Ρουθ Μάρτιν & Άλαν Σάντερς

Απόδοση: Σοφία Γρηγορίου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Προτεινόμενη ηλικία: 4+

Από το οπισθόφυλλο:

Καλούμε όλους τους μικρούς εξερευνητές! Ας ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο των μετακινήσεων για να ανακαλύψουμε όλους τους θαυμαστούς τρόπους με τους οποίους ταξιδεύουμε. Άνοιξε τα παραθυράκια για να δεις ποιος κινείται και τι παίρνει μαζί του. Βάλε μπρος τις μηχανές και φύγαμε για εξερεύνηση!

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Το συγκεκριμένο βιβλίο ο Κωνσταντίνος δεν μπορούσε να το αφήσει από τα χέρια του. Έτσι έχουμε αποφασίσει ότι σταδιακά θα του αγοράσουμε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς. Είναι μια πολύ δημοφιλής σειρά με αρκετές πληροφορίες, ακόμα και για εμάς τους ενήλικες. Μαθαίνεις ένα σωρό πληροφορίες, που είναι αρκετά χρήσιμες. Τα παραθυράκια του βιβλίου είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τα παιδιά καθώς εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα. Το πιο παράξενο από όλα τα κρυμμένα ζωάκια σε κάποια από αυτά! Χωρίς δεύτερη σκέψη δείτε τα από κοντά! Είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε όπως κι εμείς!

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Αρχικά η συγκεκριμένη σειρά προτείνετε για ατελείωτες ώρες συζήτησης με το παιδί. Τα όσα μαθαίνει το παιδί αλλά και ο ενήλικας χρειάζονται ημέρες για να αφομοιωθούν και αυτό αποτελεί από μόνο του μια πολύ χρήσιμη δραστηριότητα. Εγώ για παράδειγμα έμαθα τα διάφορα πατίνια και ποδήλατα, που κάποια δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν, όπως το τσόπερ.
  2. Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τις δραστηριότητες του βιβλίου μπορείς σε κάθε σελίδα να ρωτήσεις το παιδί σου ποιο μέσο μεταφοράς θα διάλεγε και για ποιο λόγο. Που θα ταξίδευε με αυτό, ποιους ανθρώπους θα έπαιρνε μαζί του κλπ. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεις τις λεκτικές του ικανότητες και τη φαντασία του.
  3. Η παρατήρηση των μικρών περιστεριών σε όλο το βιβλίο ήταν μια δραστηριότητα που άρεσε πολύ στον Κωνσταντίνο. Εύχομαι να αρέσει και σε εσάς!
  4. Εναλλακτικά αν θέλεις να εμπλουτίσεις τα όσα πραγματεύεται το βιβλίο σου προτείνω κάποιες ιστοσελίδες: https://oneirovates.com/mesa-metaforas-drastiriotites/, http://nip-lakkom.chal.sch.gr/site/?p=524, https://elp.gr/scholiki-zoi/2021/12/thematiki-enotita-gnorizo-ta-mesa-metaforas-paidikos-stathmos/, https://oneirovates.com/15-aples-kataskeves-gia-ta-mesa-metaforas-sto-nipiagogeio-i-to-spiti/.
  5. Μπορείς να ζητήσεις από το παιδί σου να ζωγραφίσει το αγαπημένο του μέσο μεταφοράς ή όποιο άλλο του άρεσε από το βιβλίο.