Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 57)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 57)

24/05/2024 2024-06-17 13:56

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 57)

Αφήστε με να κοιμηθώ, Katy Hudson

Τίτλος βιβλίου: Αφήστε με να κοιμηθώ

Συγγραφέας: Katy Hudson

Εικονογράφηση: Aruna Rangarajan

Μετάφραση – επιμέλεια: Νίνα Ζαφειρίου

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Προτεινόμενη ηλικία: 3-6 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Στις χελώνες δεν αρέσει ο χειμώνας

Γιατί; Γιατί έτσι.

Τι συμβαίνει όμως όταν η Χελώνα

δεν μπορεί να βρει ένα ήσυχο μέρος για να κοιμηθεί;

Μήπως θα χρειαστεί

να αντιμετωπίσει τον χειμώνα

με μάτια ορθάνοιχτα;

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Το συγκεκριμένο βιβλίο το επέλεξα καθώς έχει την ίδια συγγραφέα με το “Ένα βουνό καρότα”, που θέλω κάποια στιγμή να διαβάσω στον Κωνσταντίνο. Το βιβλίο έχει αρκετό χιούμορ και μπορεί να εισάγει τα παιδιά στην έννοια της χειμερίας νάρκης. Οι δραστηριότητες που προτείνω αναπτύσσουν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, που είναι και το ζητούμενο σε αυτές τις μικρές ηλικίες, προκειμένου αργότερα να έχουν τα παιδιά καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Άλλες κριτικές για το βιβλίο:

3 δραστηριότητες που προτείνω να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Το θεατρικό παιχνίδι είναι η πρώτη δραστηριότητα που προτείνω. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε δικούς σας διαλόγους και να κάνετε τα ζώα που συναντά κάθε φορά η χελώνα.
  2. Ορισμένες κατασκευές για τη χειμερία νάρκη: https://marigiani.blogspot.com/2015/01/blog-post_24.html και https://11nipchi.com/%CE%B6%CF%89%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B7/.
  3. Μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν μια χελώνα. Αν χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτή την ιστοσελίδα ή σε όποια άλλη θεωρείται κατάλληλη: https://www.mothersblog.gr/free-time/drastiriotites/story/121402/deka-xromoselides-me-thalassies-xelones-eikones-gia-ektyposi.