Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλία 50-53)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλία 50-53)

01/05/2024 2024-06-10 18:15

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλία 50-53)

Παραμύθια της γιαγιάς κότας, Christine Beigel & Herve Le Goff

Τίτλος βιβλίων: Ο λύκος που τρελαινόταν για καραμέλες, το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, ο χαμαιλέοντας που έψαχνε τη μαμά του, ο κροκόδειλος που φοβόταν το νερό, η αγελάδα που ήθελε να σβήσει το φεγγάρι

Συγγραφείς: Christine Beigel & Herve Le Goff

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Από το οπισθόφυλλο:

Ο λύκος που τρελαινόταν για καραμέλες:

Πρωί, μεσημέρι, βράδυ ο λύκος τρώει καραμέλες και δεν σταματά με τίποτα! Θέλετε να μάθετε τι θα πάθει ο λαίμαργος λύκος; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.

Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί:

Είναι ώρα για ύπνο, αλλά το προβατάκι δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Δεν μπορεί να κλείσει μάτι… Θέλετε να μάθετε αν θα το πάρει τελικά ο ύπνος; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει. Μια ιστορία για όνειρα γλυκά!

Ο χαμαιλέοντας που έψαχνε τη μαμά του:

Ο χαμαιλέοντας κάνει βόλτα στο δάσος με τη μαμά του και τραγουδάει: “Ποιος φοβάται το κακό το γκνου; Όχι εμείς, όχι εμείς! ” Αλλά όταν φεύγει από κοντά της και χάνεται, αρχίζουν οι περιπέτειες. Θέλετε να μάθετε αν θα ξαναβρεί τη μαμά του; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει. Μια ιστορία για όνειρα γλυκά!

Ο κροκόδειλος που φοβόταν το νερό:

Ο κροκόδειλος φοβάται το νερό. Είναι αλήθεια, μη γελάτε. Όταν βουτάει, βγάζει περίεργες μπουρμπουλήθρες! Θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.

Η αγελάδα που ήθελε να σβήσει το φεγγάρι:

Απόψε το φεγγάρι λάμπει όπως ποτέ άλλοτε. Κανείς δεν μπορεί να κλείσει μάτι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θέλετε να μάθετε τι λύση βρήκε η έξυπνη αγελάδα; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.

Η κριτική μου για τα βιβλία:

Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων έχει πολύ χιούμορ. Ήθελα να σας τα δείξω ένα προς ένα αλλά προτίμησα όλα μαζί γιατί θεωρώ πως έχουν πάνω κάτω την ίδια φιλοσοφία. Η γιαγιά κότα λέει κάθε φορά μια ιστορία στα μικρά κοτοπουλάκια για τη λαιμαργία και την υγιεινή των δοντιών (λύκος), για τη δυσκολία στον ύπνο (πρόβατο), για τη δυσκολία συγκέντρωσης (χαμαιλέοντας), για τις φοβίες (κροκόδειλος) και για τη συνεργασία (αγελάδα). Υπάρχουν και άλλα βιβλία από τη συγκεκριμένη σειρά, όμως στα ράφια της παιδικής κεντρικής δημοτικής βιβλιοθήκης βρήκα μόνο αυτά. Μικρές ιστορίες λοιπόν για καληνύχτα. Λίγο πριν κοιμηθούν τα παιδιά, μικρά παραμύθια για να μπορέσει ο γονιός να συνδεθεί με το παιδί του και να του περάσει τα συγκεκριμένα μηνύματα. Ο Κωνσταντίνος γέλασε πολύ με κάθε μία από αυτές τις ιστορίες. Οι δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν είναι πάρα πολλές! Είναι ένας εύκολος και κατάλληλος τρόπος να περάσει ο ενήλικας τα σωστά μηνύματα στα παιδιά. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.