Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 49)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 49)

01/05/2024 2024-06-10 18:08

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 49)

Πιτσιμπουίνοι: Μυστήριο στη λίμνη Λαμπίκο, Ευτυχία Γιαννάκη

Τίτλος βιβλίου: Πιτσιμπουίνοι: Μυστήριο στη λίμνη Λαμπίκο

Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη

Εικόνες: Σοφία Τουλιάτου

Εκδόσεις: Ίκαρος

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Από το οπισθόφυλλο:

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Στο σχολείο σήμερα το πρόγραμμα έχει κολύμπι στη Λίμνη Λαμπίκο. Όταν τα Πιτσιμπουίνια φτάνουν εκεί, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η λίμνη δεν έχει σταγόνα νερό! Ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, και η παρέα του θα πρέπει να βιαστούν, αν θέλουν να λύσουν το πρώτο τους μυστήριο.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάλεξα καθώς προτάθηκε σε μια από τις ομάδες βιβλίου που ακολουθώ στο Facebook. Για αυτές θα σας μιλήσω σε κάποιο άλλο άρθρο μου. Το βιβλίο έχει πολύ χιούμορ και ο Κωνσταντίνος το απόλαυσε. Εγώ θεωρώ ότι είναι ευφυέστατο και αρκετά καινοτόμο για αυτές τις ηλικίες. Το παιδί με το γονιό του αναζητούν τη λύση στο πρόβλημα, επομένως εισάγει τα παιδιά στη συγκέντρωση στοιχείων, στην ανίχνευση του προβλήματος και τελικά οδηγεί σταδιακά στην επίλυση του. Με έχουν ενημερώσει ότι υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα βιβλία της σειράς. Ό,τι έρθει στα χέρια σας με χαρά να το απολαύσετε!

Άλλες κριτικές για το βιβλίο:

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Ορισμένες κατασκευές με θέμα τον πιγκουίνο: http://louloudoparea.blogspot.com/2014/02/blog-post_16.html.
  2. To καλοκαίρι ήρθε και οι δραστηριότητες messy play μπορεί να συνοδευτούν και από πάγο για να δροσιστούν οι μικροί μας φίλοι. Ενδεικτικά αναφέρω τρεις σελίδες αλλά μπορείς να βρεις και αρκετές ακόμα ιδέες. Τι θα έλεγες για ice skating πιγκουίνων; https://gr.pinterest.com/pin/klka–550283648222040490/, https://www.messylittlemonster.com/2019/01/ice-skating-penguin-small-world-sensory-play.html, https://montessorifromtheheart.com/2020/08/28/ice-skating-penguins-small-world/.
  3. Μπορείς να ζητήσεις από το παιδί σου να σου ζωγραφίσει ό,τι του άρεσε περισσότερο από το βιβλίο ή απλά έναν πιγκουίνο.
  4. Η δημιουργία διαλόγων με θέμα το συγκεκριμένο βιβλίο, είτε προφορικά είτε γραπτά, είναι μια ακόμα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα.
  5. Η δημιουργία ενός πιγκουίνου από πλαστελίνη είναι η τελευταία δραστηριότητα για σήμερα. Η πλαστελίνη βοηθά στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας των παιδιών.