Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 46)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 46)

01/05/2024 2024-06-04 9:16

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 46)

Ο μπαμπάς μου, Soosh

Τίτλος βιβλίου: Ο μπαμπάς μου

Συγγραφέας: Soosh

Επιμέλεια: Μάγδα Τσολάκου

Εκδόσεις: Φουρφούρι

Προτεινόμενη ηλικία: 6-9 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Με κάνει να γελάω. Λέει τις καλύτερες ιστορίες για να κοιμηθώ. Δεν με νοιάζει τι κάνουμε, αρκεί να είμαστε μαζί.

Με πανέμορφη εικονογράφηση που ξεχειλίζει από το ιδιαίτερο στιλ και την αγάπη της, η πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις Soosh περιγράφει τη μαγική σχέση ανάμεσα σε έναν τεραστίων διαστάσεων μπαμπά και την κόρη του.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Ένα υπέροχο βιβλίο για μπαμπάδες. Στο συγκεκριμένο βιβλίο ένα κοριτσάκι περιγράφει όλα τα όμορφα πράγματα που κάνει με το μπαμπά του. Κι αλήθεια… Τι θα ήταν οι μαμάδες χωρίς τους μπαμπάδες; Εξίσου και οι δύο γονείς έχουν σημαντικούς ρόλους και είναι απαραίτητοι για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών! Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά 6-9 ετών αλλά ο Κωνσταντίνος το απόλαυσε… Ίσως γιατί έχει αδυναμία στον μπαμπά του!

Αφήγηση παραμυθιού:

Άλλες κριτικές για το βιβλίο:

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Η γιορτή του πατέρα πλησιάζει και τι καλύτερο από το να οργανώσεις μια μικρή απόδραση κάπου κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σας! Εναλλακτικά μπορείς να οργανώσεις μια δραστηριότητα που μπορεί να κάνει το παιδί σου με το μπαμπά του! Ίσως να φτιάξουν μαζί το αγαπημένο του γλυκό ή φαγητό ή ό,τι άλλο! Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και απλώς δημιούργησε!
  2. Το ιδανικό δώρο στις γιορτές είτε της μαμάς είτε του μπαμπά είναι οι ζωγραφιές, οι κάρτες ή τελοσπάντων κάτι που έχουν φτιάξει τα παιδιά! Δώσε λίγα χρώματα (ή και πολλά) και άφησε το παιδί σου να εκφραστεί κατάλληλα! Τα χειροποίητα δώρα είναι ανεκτίμητης αξίας!
  3. Άλλες κατασκευές που μπορεί το παιδί να κάνει: https://www.kinderella.gr/giorti-tou-patera-efkoles-idees-gia-kartes-ta-patron-tous/, https://www.mothersblog.gr/free-time/kataskeyes/story/132941/giorti-toy-patera-aytosxedia-dorakia-tis-teleytaias-stigmis-vid και https://infokids.gr/141-kataskeyes-agapis-gia-ti-giorti-toy-p/.
  4. Το θεατρικό παιχνίδι είναι κι αυτό καλοδεχούμενο σε αυτό το βιβλίο. Μια δραστηριότητα σχετικά εύκολη να υλοποιηθεί.
  5. Αν είσαι εκπαιδευτικός σε μια τάξη, μπορείς να ζητήσεις από όλα τα παιδιά να ζωγραφίσουν τους μπαμπάδες τους και να τους περιγράψουν. Όλες οι ζωγραφιές μπορούν να διακοσμήσουν έναν τοίχο της τάξης.