Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 35)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 35)

30/04/2024 2024-04-30 10:02

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 35)

Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες: Καλό Πάσχα, Roger Hargreaves

Τίτλος βιβλίου: Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες

Συγγραφέας: Roger Hargreaves

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Από το οπισθόφυλλο:

Το Πάσχα έφτασε στη Χώρα της Χαράς! Οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες έχουν πολλά να δουν και να μετρήσουν: λαγουδάκια που χοροπηδάνε, κοτοπουλάκια που τιτιβίζουν και προβατάκια που βελάζουν. Όμως, τι Πάσχα θα είναι αυτό αν δεν έχει ένα κυνήγι πασχαλινών αβγών, διασκεδαστικό και ΦΑΝΤΑΒΓΑΣΤΙΚΟ!

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Ένα υπέροχο βιβλίο, με πολύ καλή εικονογράφηση. Απλές και κατανοητές προτάσεις και το παιδί μαθαίνει να μετράει. Επιπλέον μπορεί να συνδυάσει τα ζώα που βλέπει με τους ήχους τους. Για παράδειγμα όταν μετρήσει τα δύο προβατάκια να κάνει μπε. Με τον Κωνσταντίνο συζητήσαμε αρκετά πράγματα πέρα από το κείμενο και έδειξε να το απολαμβάνει. Πιστεύω ότι ένα παιδί σε ηλικία τριών ετών θα το βρει αρκετά ενδιαφέρον και κυρίως διασκεδαστικό. Είναι ένα ξεχωριστό παραμύθι!

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Τώρα το Πάσχα οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας είναι πάρα πολλές. Μπορούμε να κάνουμε μαζί τους υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια, τσουρέκια, να βάψετε αυγά (αλλά για αυτό θα σας μιλήσω στο αυριανό άρθρο) κλπ. Εγώ προτιμώ τις συνταγές της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που μου πετυχαίνουν πάντα, αλλά μπορείτε να αποφασίσετε ποια άλλη συνταγή θέλετε να κάνετε. Επίσης, στο facebook είμαι μέλος της ομάδας Μαγειρικές Απολαύσεις, που έχουν εξίσου καλές συνταγές.
  2. Το Πάσχα, που είναι κάθε χρόνο στην Άνοιξη, ενδείκνυται για εξωτερικές δραστηριότητες. Κάθε παιδί χρειάζεται να έρχεται σε επαφή με τη φύση έστω για λίγα λεπτά κάθε ημέρα. Αν αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του παιδικού σταθμού ή στο πλαίσιο των απογευματινών δραστηριοτήτων τότε καλό είναι τα Σαββατοκύριακα να αφιερώνονται στη φύση! Εμείς έχουμε σχεδιάσει ότι φέτος, επειδή δεν έχουμε χωριό, θα πάμε στην Πολυθέαση, που βρίσκεται προς τη Βέροια. Σίγουρα υπάρχουν και πιο κοντινοί προορισμοί, όπως το Pony Park!
  3. Το συγκεκριμένο βιβλίο επειδή έχει μικρό κείμενο και πολλούς ήρωες μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για θεατρικό παιχνίδι ή για την ανάπτυξη διαλόγων. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργούνται οι λεκτικές ικανότητες των παιδιών, η φαντασία και η δημιουργικότητα τους.
  4. Θα μπορούσατε να εκτυπώσετε από αυτή την ιστοσελίδα: https://e-children.blogspot.com/2012/05/blog-post_23.html, όλους τους ήρωες της ιστορίας και μετά τα παιδιά να κάνουν κουκλοθέατρο. Είναι κάτι αρκετά δημιουργικό, που όπως και το θεατρικό παιχνίδι αναπτύσσει και άλλες δεξιότητες των παιδιών.
  5. Τέλος σας βάζω μερικές δραστηριότητες για το Πάσχα. Η ποικιλία είναι πάρα πολύ μεγάλη και θυμηθείτε ότι και αύριο θα σας δώσω κι άλλες. Καλή απόλαυση και Καλό Πάσχα σε όλους τους αναγνώστες!

https://www.aspaonline.gr/drastiriotites-pasha-paidia/

https://www.soulouposeto.gr/2019/04/pasxalines-kataskeyes-gia-paidia.html

https://www.eldeco.gr/blog/pasxalines-drastiriotites-gia-paidia