Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 33)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 33)

16/04/2024 2024-04-16 6:28

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 33)

Πες μου γιατί… Δεν πρέπει να βλέπω συνέχεια τηλεόραση; Sara Agostini

Τίτλος βιβλίου: Πες μου γιατί… Δεν πρέπει να βλέπω συνέχεια τηλεόραση;

Συγγραφέας: Sara Agostini

Εικονογράφηση: Marta Tonin

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Προτεινόμενη ηλικία: 2+

Από το οπισθόφυλλο:

Η πιο αγαπημένη φράση των παιδιών είναι η φράση που ξεκινάει με ένα “γιατί”. Το “γιατί” είναι η λεξούλα που – περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη – εκφράζει τις αμφιβολίες, την περιέργεια και τα παράπονα των παιδιών. Εκτός από μία πρωτότυπη ιστορία με όμορφη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό σας προτείνει έναν διασκεδαστικό τρόπο να βρίσκετε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει και συμβουλές για τους γονείς. Όλη η σειρά διαπραγματεύεται θέματα που αφορούν το “γιατί” των παιδιών. Με εύκολο και κατανοητό τρόπο, ειδικά για τις μικρές ηλικίες, που συνεχώς ρωτούν “γιατί” δίνονται απαντήσεις σε σπουδαίες ερωτήσεις των παιδιών. Στο συγκεκριμένο βιβλίο δίνονται απαντήσεις σχετικά με το πόσο καλό ή όχι είναι να παρακολουθούν τα παιδιά τηλεόραση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ο κανόνας της οθόνης, που δεν επιτρέπει στα πολύ μικρά παιδιά να παρακολουθούν τηλεόραση ή γενικά οθόνες. Όσο περισσότερο παρακολουθούν τηλεόραση, τόσο περισσότερο καταστρέφεται ο μετωπιαίος λοβός του εγκεφάλου κι έτσι παρουσιάζονται συμπτώματα έλλειψης συγκέντρωσης, μνήμης, δυσορθογραφία, δυσγραφία ή ακόμα και ΔΕΠ-Υ (Sigel, 2019).

Βιβλιογραφία:

  1. Sigel, D. (2019). Η δύναμη και ο πλούτος του εφηβικού εγκεφάλου. Ένας οδηγός για να κατανοήσουμε το θαυμαστό εφηβικό μυαλό. Αθήνα: Κάκτος.