Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 28)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 28)

16/03/2024 2024-04-18 9:46

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 28)

Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου, Jon Agee

Τίτλος: Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου

Συγγραφέας: Jon Agee

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Προτεινόμενη ηλικία: 4+

Από το οπισθόφυλλο:

Ο τοίχος στη μέση αυτού του βιβλίου υποτίθεται ότι προστατεύει τη μια πλευρά του βιβλίου από την άλλη.

Υποτίθεται.

Ο Τζον Έιτζι είναι δημιουργός πολλών βραβευμένων παιδικών βιβλίων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Life on Mars, It’s only Stanley, Little Santa, Milo’s Hat Trick και Lion Lessons. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν στο JonAgee.com.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Η ιστορία είναι απλή, κατανοητή. Η εικονογράφηση κέντρισε το ενδιαφέρον του Κωνσταντίνου. Τελικά ο τοίχος προστατεύει τη μια πλευρά του βιβλίου από την άλλη; Τι γίνεται όταν ο ιππότης περνάει από την άλλη πλευρά; Ένα βιβλίο για να μιλήσεις στο παιδί σου για τις προκαταλήψεις και τις φοβίες. Πώς μπορεί ένα παιδί να τις διαχειριστεί καλύτερα; Στο τέλος αυτού του άρθρου θα βρεις πολύ ωραίες δραστηριότητες.

Άλλες κριτικές για το βιβλίο:

4 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Διάφορες κατασκευές για το φόβο: https://gr.pinterest.com/tsoukalaki/%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%82/ ή https://blogs.sch.gr/nipnfil/2021/03/06/paizo-me-to-fovo-moy/
  2. Μπορείς να κάνεις τις δραστηριότητες που πρότεινα σε αυτό το άρθρο: https://fotoanagnosi.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-25/
  3. Αν το παιδί έχει φίλους από άλλες χώρες μπορείτε να ζητήσετε από αυτούς να φέρουν σε μια επίσκεψη τους, στο σπίτι σας, κάποιο αντικείμενο από τη χώρα καταγωγής τους. Μπορείτε να κάνετε μια συνάντηση με τις μαμάδες τους και να μαγειρέψετε ένα παραδοσιακό φαγητό της κάθε χώρας. Παρόμοιες δραστηριότητες μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της τάξης. Ειδικά σε εκείνες τις τάξεις που έχουν παιδιά από διαφορετικές χώρες. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ενταχθούν καλύτερα.
  4. Το θεατρικό παιχνίδι και το κουκλοθέατρο μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να κατανοήσει τον τρόπο συμπεριφοράς, να αποκτήσει ενσυναίσθηση κλπ. απέναντι στα παιδιά άλλων χωρών. Μπορούν να περάσουν σπουδαία μηνύματα αυτές οι δύο μορφές τέχνης. Είναι σπουδαίο να αποδεχόμαστε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής τους, της φυλής τους κλπ.