Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 23)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 23)

09/03/2024 2024-04-13 18:07

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 23)

Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι, Andrew Daywalt & Oliver Jeffers

Τίτλος: Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι

Συγγραφείς: Andrew Daywalt & Oliver Jeffers

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Από το οπισθόφυλλο:

Στο οπισθόφυλλο δεν υπάρχει περιγραφή. Από τη σελίδα: https://svourakids.gr/product/i-mera-poy-ta-kragionia-gyrisan-spiti/

“Ο Ντάνκαν έχει μια απίθανη χρωματιστή παρέα: τα κραγιόνια του! Έχει ήδη περάσει μια περιπέτεια μαζί τους, όταν αυτά απειλούσαν ότι θα παραιτηθούν. Σε αυτή τη νέα ιστορία, ο Ντάνκαν λαμβάνει ένα καινούργιο πακέτο από καρτ ποστάλ, από τα κραγιόνια που έχει παρατήσει σε διάφορα σημεία και του ζητούν να τα σώσει: το Βυσσινί Κραγιόνι χάθηκε κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ κι έσπασε στα δύο όταν κάθισε πάνω του ο μπαμπάς· το Τυρκουάζ, κόλλησε σε μια άπλυτη κάλτσα μέσα στο στεγνωτήριο. Κάθε κραγιόνι έχει τη δική του λυπητερή ιστορία να αφηγηθεί, ζητώντας από τον Ντάνκαν να το βοηθήσει να γυρίσει σπίτι, στο κουτί με τα κραγιόνια.

Για ακόμη μια φορά, ο Daywalt και ο Jeffers δημιουργούν πλούσιους συναισθηματικά χαρακτήρες για τους πολύχρωμους ήρωες-κραγιόνια. Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν αναγνώστη που δεν θα τους απολαύσει“.

Κριτικές για το βιβλίο:

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Δημιουργία μιας κατασκευής για να μπορέσει να τοποθετήσει τα δικά του κραγιόνια.
  2. Δραστηριότητες messy play, όπως ανέφερα εδώ: https://fotoanagnosi.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-9/ ή εδώ: https://fotoanagnosi.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-4/

Δραστηριότητες messy play μπορείτε να βρείτε κι εδώ για την εκμάθηση των χρωμάτων:

3. Στις ακόλουθες ιστοσελίδες υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες για την εκμάθηση των χρωμάτων από τα παιδιά. Ο Κωνσταντίνος παίζει αρκετές ώρες με τα χρωματιστά ξυλάκια ή με το να τοποθετεί στην ίδια ομάδα τα παιχνίδια του, που έχουν το ίδιο χρώμα. Τη δεύτερη δραστηριότητα την έκανε πιο μικρός. Τώρα δεν του αρέσει τόσο πολύ. Τα ξυλάκια όμως αποτελούν μια σταθερή αξία!

4. Αν το παιδί ξέρει να γράφει μπορείτε να του ζητήσετε να γράψει μια φανταστική ιστορία με ένα χρώμα κραγιόνι, όποιο θέλει το ίδιο. Διαφορετικά μπορείτε να του ζητήσετε να σας την πει προφορικά. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη δραστηριότητα αναπτύσσει τη φαντασία και τη λεκτική ικανότητα των παιδιών.

5. Το βιβλίο είναι μια πολύ καλή αφορμή να μιλήσετε για τα μνημεία του κόσμου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μινιατούρες από την εταιρεία Safari, που συνήθως προμηθεύομαι για να κάνουμε διάφορες κατασκευές στο τραπέζι της Flisat του ΙΚΕΑ. Διαφορετικά μπορείτε να αναζητήσετε κάποια επιτραπέζια παιχνίδια για όλο τον κόσμο, με βάση την ηλικία του παιδιού ή να ψάξετε να βρείτε αντίστοιχα βιβλία, που θα σας προτείνω σε επόμενα άρθρα.