Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 22)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 22)

09/03/2024 2024-04-11 11:19

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 22)

Τικ και Τέλα: Το τέρας, Axel Scheffler

Τίτλος βιβλίου: Τικ και Τέλα: Το τέρας

Συγγραφέας: Axel Scheffler

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Προτεινόμενη ηλικία: 1-3

Από το οπισθόφυλλο:

Η Τέλα ψήνει ανυποψίαστη γλυκάκια, όταν ένα τέρας εμφανίζεται στο παράθυρό της.

Η Τέλα φοβάται πάρα πολύ, μέχρι που καταλαβαίνει ότι το τέρας δεν είναι αληθινό, αλλά ο φίλος της ο Τικ με στολή τέρατος!

Μια τρυφερή ιστορία για τα μικρά παιδιά που τα παρακινεί να αντιμετωπίζουν αυτό που τα φοβίζει.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Τη σειρά τη γνώριζα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα διαβάσει κανένα βιβλίο της στον Κωνσταντίνο. Επέλεξα το συγκεκριμένο, από τη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Σταυρούπολης. Με μάγεψαν οι εικόνες και το πόσο εύκολα μπορούσε να τις περιγράψει ο Κωνσταντίνος. Με απλό και κατανοητό τρόπο το βιβλίο μιλούσε για τους φόβους των παιδιών και για τον τρόπο με τον οποίο είναι καλό να αντιδρούν.

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Δημιουργήστε τα κουκλάκια Τικ και Τέλα με όποιον τρόπο θέλετε. Βάλτε την φαντασία σας να εργαστεί. Διαφορετικά αγοράστε τα έτοιμα: https://www.elniplex.com/%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1-2/.
  2. Στη σειρά Εξυπνούλης, κυκλοφορεί το επιτραπέζιο παιχνίδι: Διώχνω τους φόβους μου: https://www.gameexplorers.gr/6091003/as-clementoni-eksupnoulis-dioxno-tous-fobous-mou-1024-63280.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiArrCvBhCNARIsAOkAGcVA2TXxWU7fEZynny0OtToNqepIQkv1Af_XowyFVFAnNGdqV3pdtFYaAv43EALw_wcB ή εναλλακτικά https://www.e-tza.gr/epitrapezia/epitrapezia-ekpaideytika/life-skills/ekpaideytiko-life-skills-mataino-na-kseperno-ton-fobo-moy-real-fun-toys.
  3. Ζήτησε από το παιδί σου να ζωγραφίσει ό,τι του αρέσει περισσότερο.
  4. Ζήτησε από το παιδί σου να σου περιγράψει τι βλέπει ακριβώς σε κάθε εικόνα. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται η γλωσσική του ικανότητα. Οι εικόνες είναι απλές και κατανοητές κι έτσι τα παιδιά ακόμα και με λίγο λεξιλόγιο μπορούν να κάνουν ολοκληρωμένες περιγραφές.
  5. Ένας οδηγός για το τι ακριβώς είναι το δημιουργικό παιχνίδι. Τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν κουτάλες με τον Τικ και την Τέλα: https://www.e-tza.gr/epitrapezia/epitrapezia-ekpaideytika/life-skills/ekpaideytiko-life-skills-mataino-na-kseperno-ton-fobo-moy-real-fun-toys