Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 16)

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 16)

04/03/2024 2024-03-04 10:42

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου (βιβλίο 16)

Πόσο μ’ αρέσει ο παππούς και η γιαγιά, Τρέις Μορόνι

Τίτλος βιβλίου: Πόσο μ’ αρέσει ο παππούς και η γιαγιά

Συγγραφέας: Τρέις Μορόνι

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου

Προτεινόμενη ηλικία: από 3 ετών

Από το οπισθόφυλλο:

Αγαπώ τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου! Μου προσφέρουν απλόχερα αγάπη, υποστήριξη και την ήρεμη καθοδήγηση που χρειάζομαι.

Η σειρά “Πόσο μ’αρέσει” παρουσιάζει καθημερινές καταστάσεις που αποτελούν τη βάση των εμπειριών των παιδιών μας. Το να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας, να τους δείχνετε αγάπη και φροντίδα, τα βοηθά να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να γίνουν πιο ευπροσάρμοστα.

3 λόγοι για τους οποίους διάλεξα το συγκεκριμένο βιβλίο:

  1. Στο σπίτι έχουμε το βιβλίο: “Πόσο μ’ αρέσει ο εαυτός μου”, που αρέσει στον Κωνσταντίνο. Επομένως πίστεψα, και δεν είχα άδικο ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα του αρέσει αρκετά.
  2. Η εικονογράφηση είναι πολύ όμορφη.
  3. Οι σκηνές από την καθημερινή ζωή των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους είναι μια πολύ καλή αφορμή για συζήτηση. Οι παππούδες και η γιαγιά του Κωνσταντίνου βρίσκονται αρκετά μακριά και δεν μπορεί να έρθει σε καθημερινή επαφή μαζί τους, εκτός από τη βιντεοκλήση. Η μια γιαγιά του, έχει γίνει φωτεινό αστέρι στον ουρανό.

5 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου:

  1. Αρχικά το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να τιμηθεί η ημέρα της τρίτης ηλικίας, στις 1 Οκτωβρίου. Ενδεικτικά αναφέρω τις δύο δραστηριότητες από την ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/5nipperam/tag/pappoys-kai-giagia/. Η μία δραστηριότητα αφορά τη ζωγραφική των παππούδων του παιδιού και η δεύτερη τη δημιουργία ενός μικρού βιβλίου με δραστηριότητες που κάνει το παιδί μαζί τους.
  2. Στην ακόλουθη ιστοσελίδα προτείνεται μια κάρτα για τον παππού και τη γιαγιά: https://blogs.sch.gr/7nipkalam/2019/10/02/i-giorti-toy-pappoy-kai-tis-giagias/.
  3. Διάφορες εικαστικές δραστηριότητες για τον παππού και τη γιαγιά: https://gr.pinterest.com/popiit/grandparents/.
  4. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού ή του κουκλοθέατρου μπορεί να αναλυθεί το συγκεκριμένο παραμύθι και να δημιουργηθούν αρκετοί διάλογοι. Έτσι το παιδί, όπως έχω πει πολλές φορές, αναπτύσσει τόσο τη λεκτική του ικανότητα όσο και τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του.
  5. Μια τελευταία δραστηριότητα που μπορεί να ζητηθεί από το παιδί είναι να ζωγραφίσει είτε τον δικό του παππού και γιαγιά, είτε κάτι που του άρεσε πολύ από το κείμενο.