Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 3)

Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 3)

11/02/2024 2024-02-11 18:14

Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 3)

Πώς ερωτεύτηκα τον άντρα που ζούσε στους θάμνους, Έμι Αμπράχαμσον

Τίτλος βιβλίου: Πώς ερωτεύτηκα τον άντρα που ζούσε στους θάμνους

Συγγραφέας: Έμι Αμπράχαμσον

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούσης

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Από το οπισθόφυλλο:

Κι αν ο… δύσοσμος άστεγος που κάθεται στο διπλανό παγκάκι είναι τελικά ο άντρας των ονείρων σου;

Η Τζούλια είναι μια νεαρή Σουηδέζα που ζει με τον γάτο της Όπτιμους στη Βιέννη. Μπορεί να μην ζει ακριβώς τη ζωή που θα ήθελε, αλλά είναι θετικό κορίτσι και εξακολουθεί να ονειρεύεται το μέλλον. Μια μέρα θα γράψει ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, θα γίνει φίλη με τη μεγάλη συγγραφέα Ελφρίντε Γέλινεκ και θα σταματήσει να απαντά σε στατιστικές έρευνες για να περνά η ώρα. Μέχρι τότε, όμως, θα συνεχίσει να διδάσκει αγγλικά σε υπερφιλόδοξα επιχειρηματικά στελέχη και ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά.

Στο παγκάκι ενός πάρκου γνωρίζει τον Μπεν. Και οι δύο ερωτεύονται τρελά. Όλα είναι τέλεια, εκτός από το γεγονός ότι ο Μπεν ζει σε έναν θάμνο και χρειάζεται επειγόντως να κάνει μπάνιο!

Το “πώς ερωτεύτηκα τον άντρα που ζούσε στους θάμνους” είναι μια υπέροχη ιστορία αγάπης για την τόλμη να επιλέγεις με την καρδιά σου, να βλέπεις πέρα από το προφανές, πέρα από τις προσδοκίες και πέρα από τα κουλουριασμένα ρούχα. Και το συναρπαστικότερο είναι εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία της συγγραφέως.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Φέτος αποφάσισα, όπως ίσως θα το ξέρεις ήδη, να διαβάσω αρκετά βιβλία λογοτεχνίας. Ίσως γιατί ετοιμάζω κι εγώ το δικό μου μυθιστόρημα. Τα βιβλία που επιλέγω είναι τις περισσότερες φορές από τις βιβλιοθήκες κι επιθυμώ ανάλαφρες κι ευχάριστες ιστορίες. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το συγκεκριμένο. Μιλάει για την αγάπη και για το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος προκειμένου να την κατακτήσει. Πώς ένας άστεγος μπορεί να αλλάξει τις επιλογές του προκειμένου να βρει τον εσώτερο εαυτό του και να κερδίσει τελικά το κορίτσι που αγαπά; Μέχρι ποιο σημείο μπορεί το κορίτσι να φτάσει για να ζητήσει συγνώμη; Εμείς πόσο συχνά ζητάμε συγνώμη και πώς επιλέγουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας ώστε να αισθανόμαστε καλά μέσα στις συντροφικές μας σχέσεις; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτό το εκπληκτικό μυθιστόρημα.