Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 6)

Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 6)

11/03/2024 2024-03-11 9:55

Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 6)

Η φωνή της επιτυχίας, Νίνα Καλούτσα

https://keybooks.gr/product/i-foni-tis-epitixias/

Τίτλος βιβλίου: Η φωνή της επιτυχίας: Πώς να μιλάς ώστε να σε ακούν

Συγγραφέας: Νίνα Καλούτσα

Εκδόσεις: Key books

Από το οπισθόφυλλο:

Η φωνή της επιτυχίας – η φωνή δηλαδή που προσελκύει την προσοχή, εμπνέει εμπιστοσύνη, γοητεύει, πείθει, παρακινεί – αποτελεί σημαντικό εφόδιο στις διαπροσωπικές σχέσεις, στο επαγγελματικό και το προσωπικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την αξία του ομιλητή.

Η Νίνα Καλούτσα, ειδικός φωνής και δημόσια ομιλίας, μέσα από μία πρωτότυπη κοινωνική και ψυχολογική προσέγγιση της φωνής, αποκαλύπτει βήμα βήμα τη μέθοδό της. Με αναφορές σε πραγματικές ιστορίες μαθητών της, που μεταμόρφωσαν τη φωνή και διεύρυναν τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία, και με πλήθος ασκήσεων, η συγγραφέας μάς οδηγεί να ανακαλύψουμε την αληθινή φωνή μας και να τη χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά στην καθημερινότητά μας.

Στο βιβλίο αυτό:

  1. Διδάσκεσαι πρακτικούς τρόπους, ώστε να μιλάς με πειθώ και αυτοπεποίθηση.
  2. Εκπαιδεύεσαι να διαχειρίζεσαι το άγχος της ομιλίας.
  3. Μαθαίνεις πώς να προβάλλεις την προσωπικότητά σου με τη φωνή και την εκφορά του λόγου σου.
  4. Ανακαλύπτεις πως μπορεί να μεταμορφώσεις το ηχόχρωμα, την έκταση, τον τόνο και τα άλλα χαρακτηριστικά της φωνής σου.

Η κριτική μου για το βιβλίο:

Η Νίνα είναι μοναδική στην εργασία της. Είναι ειδικός φωνής και δημόσιας ομιλίας κι έχει συνεργαστεί με αρκετούς πολιτικούς και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών. Όποιος δίνει ομιλίες καλό είναι να παρακολουθήσει κάποιο από τα σεμινάρια που διεξάγει ή να κάνει ατομικές συνεδρίες μαζί της. Η αλλαγή στη φωνή των ανθρώπων που έχουν παρακολουθήσει κάποια συνάντηση μαζί της είναι θεαματική.

Όσον αφορά το βιβλίο της, το αγόρασα λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του το 2021. Λίγους μήνες νωρίτερα παρακολούθησα κι εγώ το σεμινάριο της μεταμόρφωσης της φωνής μου. Το βιβλίο είναι κατανοητό και σε αυτό υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις. Πόσοι από εμάς άραγε αναπνέουμε διαφραγματικά; Πόσοι μπορούμε να μεταφέρουμε σωστά το νόημα που επιθυμούμε; Πόσοι από εμάς που κάνουμε πολύ συχνά ομιλίες γνωρίζουμε πώς να τις οργανώσουμε καλύτερα; Αυτό το βιβλίο χρειάζεται να υπάρχει στο σπίτι κάθε ανθρώπου που μιλά δημόσια.