Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 4)

Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 4)

19/02/2024 2024-02-19 17:04

Τα βιβλία της φωτοανάγνωσης για το 2024 (βιβλίο 4)

Πριν νυχτώσει, Ελεύθεριος Ελευθεριάδης

Τίτλος: Πριν νυχτώσει, κείμενα για το καθημερινό και το αιώνιο

Συγγραφέας: Ελευθέριος Γ. Ελευθεριάδης

Εκδόσεις: Εν πλω

Από το οπισθόφυλο:

Δεν ξέρει πότε ήταν η τελευταία φορά που κατάφερες να χαλαρώσεις. Δεν ξέρεις πότε ήταν η τελευταία φορά που χρόνος υπήρξε για σένα.

Δουλειά, πληρωμές, σπίτι, οικογένεια, παιδιά, μαγειρέματα και καθαριότητες, αρρώστιες, διαβάσματα, γιατροί… Είναι μόνο ελάχιστα από αυτά τα οποία καλείσαι να ολοκληρώσεις κάθε μέρα…

Θα σου πω μια ιστορία όμως, Άνθρωπε…

Ήταν κάποτε μια κανάτα, που πολύ αγαπούσε τα ποτήρια της… Και φρόντιζε πάντα, πάντα να τα έχει γεμάτα με νερό…

Έκανε όμως ένα λάθος η κανάτα. Ξέχασε κάποια στιγμή να πάει η ίδια να ξαναγεμίσει. Και άδειασε η κανάτα…

Άδειασε προσπαθώντας να στάξει και την τελευταία της σταγόνα στα ποτήρια της εκείνα…

Αν δεν έχεις χρόνο, Άνθρωπε, δημιούργησε… Και ας μείνει και κάτι τις λίγο πίσω… Μη νιώθεις τύψεις γι’ αυτό. Το έχεις ανάγκη για να συνεχίσεις να προσφέρεις.

Ειδάλλως θα έρθει η στιγμή, εκείνη η στιγμή, Άνθρωπε… που καμιά δουλειά δεν θα ξανατελειώσει, καμιά πληρωμή δεν θα καλυφθεί, κανένα σπίτι δεν θα είναι πια τακτοποιημένο…

Θα έρθει η στιγμή που κανείς δεν θα’ ναι εκεί, τα παιδιά σου να φροντίσει…

Κριτικές για το βιβλίο:

http://vivliomania-vivliolatreia.blogspot.com/2018/03/blog-post_73.html

Η προσωπική μου άποψη:

Το βιβλίο του κύριου Ελευθεριάδη “Πριν νυχτώσει” είναι μια αποκάλυψη. Η έκταση του είναι σχετικά μικρή, με μόλις 162 σελίδες. Όμως το βαθύ του νόημα δεν σε αφήνει να διαβάσεις πολλές σελίδες μαζί. Διάβαζα λίγες μόνο σελίδες κάθε βράδυ κι έκανα εικόνα, διάφορες σκηνές από τη ζωή μου. Τα λάθη, τα σωστά, τις αποτυχίες και φυσικά τις νίκες… Όλα ξεπρόβαλαν την κατάλληλη χρονική στιγμή μπροστά μου… Είναι ένα υπέροχο βιβλίο για να μπορέσεις να αξιολογήσεις την όλη σου πορεία. Το κείμενο είναι γεμάτο αλήθειες και καθηλωτικό. Ένας ύμνος για την αυτοβελτίωση και τη θετική σκέψη… Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο κείμενο να ξεχωρίσω και για αυτό το λόγο δεν σου παραθέτω κάποιο άλλο απόσπασμα. Περιμένω να το διαβάσεις και με χαρά να ακούσω τις δικές σου εντυπώσεις!